Wikivoyage:Rekommenderat resmål

Tidigare rekommenderade resmål hittar du här.

Rekommenderat resmål är en artikel som valts ut av Wikivoyages användare. Den artikeln lyfts då fram i rampljuset på huvudsidan. Här bestämmer vi vilka sidor som ska väljas till Rekommenderat resmål på huvudsidan, men även de guider som skall framhävas på förstasidan som Vid sidan av allfarvägen. Lägg till dina nomineringar i den nedanstående listan, och lägg till röster på de resmål som nominerats.

Grundläggande krav

  • Den nominerade artikeln ska vara av hög kvalitet. Med hög kvalitet förstås att så många som möjligt av stadsmallens artikelpunkter skall vara fyllda med relevant information och att artikeln skall vara användbar för medelresenären som inte varit vid resmålet tidigare och därför kan ha en bred intressesfär.
  • Den nominerade artikeln bör ha ett bra bildmaterial.
  • Den nominerade artikeln bör nomineras under en bra tidpunkt att besöka destinationen.
  • Den nominerade artikeln får inte tidigare ha varit ett rekommenderat resmål.
  • Den nominerade artikeln ska vara uppbyggd enligt vår etikett.
  • Om artikeln varit nominerad tidigare men inte vunnit, så ska ev. protester behandlas innan nominering sker igen.

En artikel blir vald om den får flera röster för och inga emot på två veckor. När man nominerar en artikel bör man gärna föreslå en period då den ska vara rekommenderat resmål.

Efter utgången period

Då resmålets tid gått ut listas den här nere under tidigare utsedda resmål. Dessutom lägger man till mallen {{Månadens resmål}} på dess diskussionssida. Detta gör man för att kommande wikiresenärer skall kunna se att artikeln ansetts som nog bra för att utses som månadens resmål och för att undvika att artikeln nomineras igen.

Arkiv

Det finns arkiv för den här sidan. Vänligen redigera inte i arkiven, utan starta ett nytt ärende istället.

Nomineringar

Nomineringar 2015

Svalbard

Vi har haft Pitcairnöarna som vårt resmål Vid sidan av allfarvägen sedan 2012. Det är hög tid att byta. Jag föreslår därför Svalbard som nästa "Vid sidan av..."-resmål, att anslås på vår huvudsida! Jag har översatt versionen på enwv och verifierat den så långt möjligt, men även utökat och kompletterat den med adresser, etc. Riggwelter (diskussion) 11 april 2015 kl. 20.34 (CEST)

Ingen röst emot. Svalbard är vårt nya resmål vid sidan av allfarvägen! Riggwelter (diskussion) 26 april 2015 kl. 12.37 (CEST)

Knivsta

Dags att byta vårt rekommenderade resmål. Guiden till Knivsta är OK och skulle kunna fungera. Riggwelter (diskussion) 30 augusti 2015 kl. 17.55 (CEST)

Inga röster däremot. Knivsta blir nu vårt rekommenderade resmål. Riggwelter (diskussion) 14 september 2015 kl. 21.19 (CEST)

Se även

This page is based on a Wikipedia article written by contributors (read/edit). Text is available under the CC BY-SA 4.0 license; additional terms may apply. Images, videos and audio are available under their respective licenses. Cover photo is available under CC BY 2.0 license.